Menu
Your Cart

Splošni pogoji poslovanja


Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne trgovine so usklajeni z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino (v nadaljevanju tudi "spletna trgovina Pink-cat.si") upravlja podjetje INITIUM LIFE, Zlatko Mir s.p., Kamniška graba 70, 2351 Kamnica, z matično številko: 10788069 in davčno številko: 8515263000. Podjetje INITIUM LIFE, Zlatko Mir s.p. (v nadaljevanju: prodajalec) je tudi ponudnik storitev e-poslovanja. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti kupca in prodajalca ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnih mestih prodajalca. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).


Dostopnost informacij

Kupcu zagotavljamo dostopnost informacij še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba. Informacije, ki so vam vedno dostopne:

- podatki o podjetju INITIUM LIFE, Zlatko Mir s.p. (ime in sedež podjetja, matična številka), 
- kontaktni podatki, ki vam omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), 
- bistvene lastnosti artiklov ter rok veljavnosti podatkov, 
- dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi za nakup na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), 
- pogoje in stroške dostave (način, kraj in rok dostave), 
- cene, so jasno in nedvoumno določene ter prikazane z in brez davka, stroški morebitne dostave in druge dajatve, ter rok veljavnosti podatkov, 
- načini plačila in prevzema artikla, ter rok veljavnosti podatka, 
- časovno veljavnost ponudbe, 
- rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen), 
- pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.


Pravica do odstopa od nakupa

V primeru, da želite iz kateregakoli razloga odstopiti od prodajne pogodbe oziroma nakupa, nas lahko v 14 dneh obvestite, da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo za to treba navesti razlog za svojo odločitev. Obvestilo o odstopu lahko izpolnite na obrazcu v spletni trgovini (Reklamacije in servis- prekinitev naročila) ali pošljete obvestilo z nedvoumno izjavo po e-pošti: trgovina@pink-cat.si. 14-dnevni rok začne teči z dnem, ko ste prejeli blago. Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga.Stvarna napaka

Nosimo odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga, v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Obrazec Reklamacije in servis


Reklamacije

V INITIUM LIFE, Zlatko Mir s.p.  se zavedamo pomembnosti reklamacij, zato se trudimo, da jih rešimo v najkrajšem možnem času in v obojestransko zadovoljstvo, vsekakor pa skladno z zakonsko veljavnimi določili.


V primeru reklamacij, napačnih ali poškodovanih izdelkov

Vračilo blaga predhodno najavite preko e-pošte: trgovina@pink-cat.si (24 ur na dan) ali preko telefona na 070 141 555 od ponedeljka do petka med 16:00 in 19:00 uro. Zraven blaga obvezno predložite kopijo originalnega računa. Na vašo željo vam lahko blago zamenjamo za drugo ali pa vam vrnemo kupnino.

Na elektronski naslov trgovina@pink-cat.si lahko pošljete tudi svoje ugovore, pripombe, zahtevke in predloge.


Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu, računu ali oglaševalskem sporočilu. Dobavitelj izdelka jamči za kakovost izdelka oziroma brezhibno delovanje v garancijskem roku, če ga boste uporabljali v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili. Garancijski rok začne teči z dnem prevzema blaga s strani kupca.


Cene

Spletna cena velja za vse uporabnike nakupa v spletni trgovini. Za nakup se ni potrebno registrirati! Kupec postane registriran uporabnik z registracijo v spletni trgovini.

Cene izdelkov v spletni trgovini so navedene v evrih (€) in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV). Podjetje INITIUM LIFE, Zlatko Mir s.p., davčna številka 10788069, ni davčni zavezanec (DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila pod navedenimi načini plačila na strani spletne trgovine.

Kljub naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bomo kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa poiskali rešitev za obojestransko zadovoljstvo.

Popusti se ne seštevajo.

V ceno ni vključen strošek dostave, razen v primerih, ko je to izrecno označeno ("brezplačna dostava").


Ponudba

Zaradi narave poslovanja in v želji po zagotovitvi ažurnih podatkov se podatki o artiklih v spletni trgovini pogosto spreminjajo. Cena v spletni trgovini je prikazana kot Spletna cena ter Redna cena. Spletna cena velja za vse uporabnike spletne trgovine, tudi registrirane uporabnike. Registriran uporabnik postanete z registracijo v spletni trgovini. Na spletnem mestu artikla je za posamezen artikel prikazana Redna cena, kar je prodajna cena na prevzemnih mestih.Slike

Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja ali lastnosti artikla!


Naročilo

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko kupcu pošljemo prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so veljavne vse v sporočilu navedene cene in pogoji, ki veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku in je vedno dostopna tudi registriranim uporabnikom preko njihovega uporabniškega profila.


Izdaja računa

Ob dostavi naročenih artiklov kupcu dostavimo tudi račun. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. V primeru osebnega prevzema prejme kupec natisnjen račun ob prevzemu. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.


Postopek obveščanja o nakupu

Naročilo

- Po oddaji naročila prejme kupec obvestilo s povzetkom naročenih izdelkov in izbranimi opcijami plačila ter dostave po elektronski pošti. Uporabnikom so na spletni strani v uporabniškem profilu vselej dostopne vse podrobnosti o statusu in vsebini vsakega naročila.

- Vaše naročilo bomo pregledali, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdili oziroma z razlogom zavrnili. Pridržujemo si pravico kontaktirati naročnika v namen preverjanja podatkov ali zagotovitve točnosti dobave.

- Pri dobavi artiklov, ki jih ponudnik nima na zalogi, je izključno vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel ponudniku. Na poštni predal naročnika bomo sproti pošiljali obvestila o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči in bomo artikel odstranili iz naročila ter kupcu vrnili morebitna že vplačana sredstva. V tem primeru lahko kupec najkasneje v roku 15 dni sporoči ali bo celotno naročilo storniral. Če dobavitelj ponudniku ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka treh mesecev od dneva oddaje naročila, lahko ponudnik naročilo kupca zavrne iz razloga, ker artikel ni na razpolagi. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. Prodajalec ne prevzema nobene odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobavljivosti artiklov, ki jih nimamo na zalogi.


- Naročilo je odpremljeno ali pripravljeno za osebni prevzem

Naročene artikle bomo poizkušali v najkrajšem možnem času pripraviti za dostavo na vaš naslov oz. osebni prevzem. O tem bomo sproti obveščali naročnika po elektronski pošti. V primeru, da ste naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo po telefonu ali na vaš elektronski naslov.


Preklic naročila

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti, v spletni trgovini izpolniti obrazec v Reklamacije in servis-prekinitev naročila ali poslati e-sporočilo na naslov trgovina@pink-cat.si. V zadevo elektronskega sporočila navedite "Preklic naročila", v sporočilu pa navedite ime in priimek ter številko in datum naročila. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, lahko pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema, pa kupec svojo željo po preklicu naročila sporoči na prevzemni lokaciji.
Komunikacija z uporabniki

V kolikor potrebujete pomoč pri oddaji naročila, nas lahko pokličete na telefon: 070 141 555 od ponedeljka do petka od 16:00 do 19:00 ali pošljete (24 ur na dan) e-sporočilo na naslov trgovina@pink-cat.si.

V kolikor potrebujete pomoč pri svetovanju, nas lahko pokličete na telefon 070 141 555, od ponedeljka do petka od 16:00 do 19:00 ure ali pošljete e-sporočilo (24 ur na dan) na naslov: trgovina@pink-cat.si.

Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.


Morebitna oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
- jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, - pošiljatelj bo jasno razviden,
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne in jasno bodo določeni pogoji udeležbe v njih,
- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
- željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bomo izrecno spoštovali.


Ocene in mnenja

Mnenja in ocene so del funkcionalnosti spletne trgovine in so namenjeni skupnosti vseh uporabnikov. Spletna trgovina omogoča, da mnenje napiše katerikoli obiskovalec spletne trgovine, a ga pred dokončno objavo pregledamo. Objavili ne bomo mnenj in/ali ocen, ki so kakorkoli žaljive,  neprimerne  ali po naši oceni ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem. Z oddajo mnenja in/ali ocene se avtor izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja in dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Pridržujemo si pravico vsebino mnenja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namene, ki so v poslovnem interesu podjetja INITIUM LIFE, Zlatko Mir s.p., vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje, ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na lastnika spletne trgovine.


Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in zagotavlja učinkovito obravnavo pritožb na vseh prodajnih mestih. V primeru težav nas pokličite na telefonsko številko 070 141 555, pošljite elektronsko sporočilo na trgovina@pink-cat.si ali nam pišite na naslov INITIUM LIFE, Zlatko Mir s.p., Kamniška graba 702351 Kamnica.

Prodajalec upošteva določila Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (SRPS) in v skladu s 32. členom tega zakona v splošnih pogojih priznava Nacionalno kontaktno točko-Slovenija.

Na podlagi Uredbe 524/2013/EU je bila ustanovljena enotna vstopna točka za reševanje sporov, ki izvirajo iz spletne prodaje. S klikom na povezavo boste preusmerjeni na platformo https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL. Za dodatno pomoč se lahko obrnete na Nacionalno kontaktno točko - Slovenija. Podatki so navedeni na povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.complaints.odrList. Podjetje INITIUM LIFE , Zlatko Mir s.p. priznava kot pristojnega za reševanje potrošnikih sporov sledečega izvajalca:

Izvajalec IRPS* Poslovni naslov E- naslov Telefon in faks Kontaktna oseba Evropski center za reševanje sporov Tomšičeva 6 1000 Ljubljana info@ecdr.si T: 08 205 65 90 F: 01 244 99 95 Uroš PetohlebArhiviranje pogodb


Sklenjena pogodba med kupcem in prodajalcem se v elektronski obliki nahaja na sedežu podjetja INITIUM LIFE, Zlatko Mir s.p., Kamniška graba 70, 2351 Kamnica. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov trgovina@pink-cat.si.


Omejitev odgovornosti

Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da jih ne uspemo pravočasno ažurirati. V takem primeru, bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Prodajalec ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Mnenja pred objavo pregledamo in zavrnemo tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Prav tako ne odgovarjamo za informacije v mnenjih in se omejujemo od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

Pridržujemo si pravico do odstopa od pogodbe, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih v primeru vednosti ne bi potrdili oziroma sklenili pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Prodajalec si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja preko spletne trgovine kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.